SpeedyPete © 2008

 

News

• Headlines »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

• Headlines »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Praesent vestibulum molestie lacus.

• Headlines »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

 

11 - 11/04/2010 - Bezoek aan het Magritte Museum

Op 2 juni vorig jaar ging op het Koningsplein in Brussel het museum van Magritte open. De collectie die zich uitstrekt over 2500m² is de grootste ter wereld en omvat ruim 200 werken van de Belgische kunstenaar.

 

 

Magritte was één van de grootmeesters van het surrealisme dat rond 1924 in Parijs ontstond. De aanvankelijk literaire beweging vond zijn oorsprong in een gevoel van revolte en afkeer voor de gruwel van de eerste wereldoorlog. De surrealistische beweging wilde een revolutie ontketenen die moest doordringen tot de persoonlijke, culturele en sociale aspecten van het menselijke bestaan. Enkel op die manier kon men bevrijd worden van de rede.

 

Het uitgangspunt in de schilderijen van Magritte wordt meestal gevormd door een woord of een begrip. Hij zet deze woorden of begrippen om in beelden en trekt tegelijkertijd hun vertrouwde gebruikswaarde in twijfel. Hij schildert gebruiksvoorwerpen die geen omschrijving nodig hebben omdat iedereen ze onmiddellijk herkent. Magritte heeft nooit willen uitleggen wat zijn werken betekenden

 

Tijd dus om het Magritte museum een bezoekje te brengen en het zelf te ontdekken.

 

 

 

Wanneer: zondag 11 april

 

Tarief: 8 euro, groepen vanaf 15 personen: 5 euro

mogelijkheid voor gids: 65 euro per groep van max 15 personen + 13 euro
toeslag weekend

Audiogids: 4 euro

 

Afspraak: 13u Antwerpen Centraal

 

Graag een seintje tegen 1 april of je meegaat zodat we online de tickets kunnen kopen en eventueel de gids kunnen reserveren.

 

Wie nog wat inspiratie wilt opdoen: www.musee-magritte-museum.be

 

 

 


Lorem ipsum dolor sit amet, contetuer adipiscing eacus. nean it mauris. llus porta. Fusce suscipit varius mi llus porta. Fusce suscipit varius mi