SpeedyPete © 2008

 

News

• Headlines »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

• Headlines »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Praesent vestibulum molestie lacus.

• Headlines »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

 

10 - 02/11/2008 - Olifanten en Olifantentapa's

Zoals jullie weten staan er her en der door antwerpen olifanten te pronken. Mid november worden die geveild voor een goed doel, dus we moeten niet te lang treuzelen om die te gaan bekijken. Laten we dus op zondag 2 november een stadswandeling doen langs een aantal van die olifanten en iedereen die meegaat moet een olifanten tapa of drankje of gedichtje maken, zodat we bij elke olifant een gezellige rustpauze hebben !
 

vertrek zoals gewoonlijk om 14u aan de parking van de gedempte zuiderdokken ter hoogte van de zurich...

 

Ongelooflijk, op deze mooie novemberdag waren we met maar liefst 19 sympathisanten ! En aangezien het voor de meesten (allez, vooral voor mij dan) een verrassing was dat gisteren de winkels dicht waren, heeft iedereen toch zijn/haar best gedaan om de lekkerste olifantentapa's te maken... ik vond het super !! thx

We zijn vertrokken aan het museum waar de eerste tapa's al geproefd werden: lekkere chocomel en chocomel+ met ne koffiekoek. Van daaruit naar de olifanten in de kloosterstraat om eerst de groten dorst te stimuleren met olifantenkappertjes en pepers en dan kregen we even verder maar een klein glaasje om te drinken ? Nog even wachten op Mich, Carla en Romy (jaja, 't verschil tussen links en rechts is zeer klein)...

 

Op naar 't centrum van 't stad voor heerlijke pompoensoep en waar het soms zoeken is naar de olifanten die verstopt zijn in winkelcentra, gelukkig kon Myriam ons helpen ! De andere bezoekers waren duidelijk heel jaloers op onze italiaanse bruchetta's.

 

Van daaruit kon Eva ons via het gezellige stadscentrum naar de Academie brengen voor een verfrissende mandarijn tapa, en zo naar de stadswaag voor de koningsdadels.

 

Op 't falconplein kwam Carla met haar tapa op de proppen, gewoon de overschot van de brunch deze ochtend: gerookte zalm met garnalensalade in een designpotje...ik vraag me echt af wat de rest van de brunch dan was ? (gelukkig stonden we bij de eerste regendruppels droog onder een balkon...op een balkon...)

En dan de overrompeling van olifanten aan het willemdok met Bar du Port in het zicht...Gelukkig waren er heerlijke chocolaatjes en nog meer pikanteriën om de smaakpapillen te stimuleren!

 

Na nog een paar warme en koude drankjes nog een flinke wandeling terug naar 't zuid,en voilà, weeral een heerlijke zondagnamiddag achter de rug !!

 

Wim, Yamina, Daniel, Bouchra, Myriam, Stef, Iris, Dries, Bart, Katrien, Bart, Eva, Mick, Alex, Niki, Michel, Carla, Romy, Peter

alle foto's op foto.komeensuitjezetel.be

foto's van stef en Alex volgen later nog

 

 

 


Als er op zondag 2 gasten volledig in het wit gekleed een gevel aan 't witten zijn, zijn dit dan ook zwartwerkers ?