SpeedyPete © 2008

 

News

• Headlines »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

• Headlines »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Praesent vestibulum molestie lacus.

• Headlines »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

 

9 - 19/10/2008 - tentoonstelling Körperwelten

De nieuwe tentoonstelling van Dr. Gunter von Hagen is in 't land in de kelders van Cureghem

Körperwelten 4

In KÖRPERWELTEN 4 wordt de prachtige vorm en fysiologie van het menselijk lichaam toegelicht aan de hand van meer dan 20 nieuwe plastinaten van volledige lichamen meer dan 200 nieuwe authentieke menselijke specimens.

 

De expositie brengt nooit eerder in Brussel tentoongestelde, authentieke plastinaten. Zo krijg je individuele organen, doorzichtige lichaamsdoorsneden en volledige lichamen te zien, die door het baanbrekende conserveringsproces zijn getransformeerd.Je komt oog in oog te staan met zowel zieke, uitgeputte, als optimaal gezonde lichamen. De tentoonstelling plaatst immers longen van rokers tegenover die van niet-rokers, gezonde levers tegenover levers met cirrose, zwakke harten tegenover gezonde harten en lichamen met een perfect gewicht tegenover lichamen met overgewicht.

 

 

Uiteindelijk zijn we dus met de veel te kleine trein naar brussel gereden...met de trein is het altijd een beetje reizen, zeker als je een hele picknick meeneemt: clementinekes, draculatanden, tonic (helaas gene gin) en 'speciale' cake. Gelukkig is het zondag en ben je natuurlijk verplicht te lachen met grapjes als "ik sprong bijna uit mijn vel van 't verschieten, "een doodleuke namiddag", enz.

Met onze B-dagtrip ticketjes konden we gelukkig de files aan de kassa gewoon voorbijsteken - ware het niet dat de wimson toch goesting had om aan te schuiven - coite, het viel nog mee: de files van 2u aanschuiven in de namiddag waren nu nog maar een paar minuten...

En dan de tentoonstelling zelf, prachtig eigenlijk eh, tgo de vorige versie zijn er toch een aantal nieuwe dingen bijgekomen, zoals de badmintonspeler en het lichaam de springer.

Enfin, het was weer een gezellige en leerrijke namiddag !!

Wim, Yamina, Stef, Myriam, Tine, tante Carine en Peter

 

alle foto's op foto.komeensuitjezetel.be

 

 

 


Lorem ipsum dolor sit amet, contetuer adipiscing eacus. nean it mauris. llus porta. Fusce suscipit varius mi llus porta. Fusce suscipit varius mi